Aktiviteter med dyr som hobby

Posted by: admin

June 20th, 2014 >> Dyr

Mennesker elsker å være sammen med dyr. Mange har kjæledyr, andre ønsker seg kjæledyr, men har ikke plass eller anledning til å ha det.

Heldigvis finnes det flere muligheter også for de som ikke har et eget dyr. Man kan melde seg som frivillig og hjelpe til på et senter for hjemløse hunder eller katter, eller man kan få sommerjobb på en kennel eller et hundehotell. Man kan også bli hundelufter for naboen, eller for venner og bekjente som har hund. Da kan man gå tur med en hund, og leke med den, selv om man ikke har anledning til å ha hund selv.

Riding er en favoritthobby blant mange unge jenter. Noen rir bare for moro skyld, andre trener på sprangridning eller dressurridning, for å kunne delta i konkurranser. Stell av hest og andre dyr gir mestringsfølelse og man lærer å ta ansvar.

Mange som har katt eller hund, tar dyret med til utstilling. Agility med hund er en annen morsom aktivitet som både hunden og eieren liker. Agility betyr at hundene skal lære seg triks og vise at de er lydige. Under konkurransene skal hundene løpe gjennom spesielle hinderløyper. De konkurrerer på tid, men må også være flinke til å forsere hindrene riktig.

Agility kan også utøves med andre dyr, for eksempel kanin. Da skal kaninene hoppe over ulike hindre, og komme raskest mulig til mål, uten å rive hindrene. Kaniner elsker å hoppe, så det er som regel lett å trene dem opp.

This entry was posted on Friday, June 20th, 2014 at and is filed under Dyr. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.