Fuglefotografering

Posted by: admin

February 21st, 2016 >> hobby

Der er svært mange som spesialiserer seg på fugler når de holder på med naturfotografering. Det er en spennende og morsom del av det, og en oppgave som ikke krever store mengder utstyr. Det er både utfordrende og gir gode muligheter for flotte bilder som gjør seg godt på veggen i enhver stue.

Som nybegynner er det første steget for å begynne å fotografere fugler, å komme seg ut i naturen. Har man et greit og godt kamera kan man ta flotte bilder av flyvende fugler og spennende situasjoner uten særlig mye erfaring. Det er imidlertid noen tips man kan ta med seg ut på tur de første gangene. Man kan for eksempel gå til steder hvor det er menneskevante fugler, som for eksempel i parken eller på stranden. Mat fuglene og ta flotte bilder av dem i bevegelse – også når de krangler om matbitene. Man kan også fotografere fugler i flukt, noe som gir flere utfordringer for fotografen. Hele fuglen skal fanges i bildet og den skal være i fokus. Da krever det litt av utstyret i tillegg til av fotografen.

Det er noen elementer man kan vurdere når man skal skaffe seg fotoutstyr til fuglefotografering. Vanligvis bruker fotografene et enøyd speilreflekskamera som er solid og pålitelig, og har en god lysmåler. Mange sverger til et godt teleobjektiv med god lysstyrke slik at avstanden til fuglen blir noe kortere. Et stativ er også ganske viktig for å få gode bilder av fugler. Man må gjerne vente en stund på at fuglene skal dukke opp og bildene blir mye skarpere med et stabilt stativ.

Til slutt kommer spørsmålet om hva man kan bruke fuglebildene til. Svaret er det aller meste. Man kan fremkalle dem og sette dem i et fotoalbum eller man kan forstørre dem og ramme dem inn. Det kan man enkelt gjøre i flere fotobutikker på nettet, for eksempel hos BGA Fotobutikk. Det skal ikke være vanskelig å vise frem fruktene av en spennende hobby som fuglefotografering.

This entry was posted on Sunday, February 21st, 2016 at and is filed under hobby. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.