Fugler i hagen

Posted by: admin

September 14th, 2016 >> Blogg, Dyr

Det er veldig koselig å ha fugler i hagen, både om sommeren og om vinteren. Og med noen enkle grep, kan du lokke til deg flere fugler som gir liv til hagen, og hjelper deg å holde insektene under kontroll. Husk at en liten blåmeis kan spise 200 insekter i døgnet.

bird-garden-red-robin_274713365

Fuglekasser

En av nøklene til å få fugler i hagen, er å gi dem et hjem å bo i. Bygg fuglekasser da disse er veldig populære blant kjøttmeis, blåmeis, fluesnapper og gråspurv. Disse fuglene trives godt sammen med folk, men pass på så du ikke forstyrrer dem altfor mye når de har unger. Mange fugler holder seg vekk fra kassen dersom det er folk i nærheten, og da kan ungene bli liggende sultne og frosne, så vis respekt for kassen. Plasser den gjerne et sted der fuglene får litt privatliv, og husk at du aldri skal bruke spiker dersom du fester kassen til et tre.

Fuglebrett

Den andre nøkkelen til å få fugler i hagen, er å gi dem mat. Vinteren er lang og hard, og da kommer ekstra mange fugler til hagen. Det er stort sett stamfugler som kommer, som dompap, finker, spurver og meiser. Men du kan også få besøk av mer sjeldne gjester. By på en variert meny, så kommer flere fugler. Plasser gjerne materen i en hekk så fuglene er bedre beskyttet mens de spiser.

Foring om sommeren

Fuglene har like stort behov for mat om sommeren. Da skal de fore opp en skokk med sultne unger, og dersom det er lite insekter i en periode, kan mange fugler ha problemer med å skaffe mat til ungene. Vil du ha fugler i hagen hele året, kan du gi dem solsikkefrø og peanøtter hele året. Kjøp gjerne rensede solsikkefrø, for da slipper du skall og søl i hagen.

This entry was posted on Wednesday, September 14th, 2016 at and is filed under Blogg, Dyr. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.