Har du skaffet deg denne appen?

Posted by: admin

October 24th, 2016 >> Blogg

Lurer du på hvilken fugl som synger når du er ute på tur? Nå har det kommet en egen app som gir deg svaret. Sjekk ut denne appen! Appen «WhatBird» er utviklet ved NTNU i Trondheim og er nok et etterlengtet verktøy for alle som lurer på hvilke fugler som synger. Appen vil forhåpentligvis også få flere til å bli interessert i fuglelivet rundt oss. Hittil har hele 22 fugler fått plass i appen, som har blitt lastet ned snart 6.000 ganger siden den ble sluppet på markedet.

bird-watching

Stor etterspørsel

Hittil har det vært overraskende få apper med fuglelåter til mobiltelefoner, dette til tross for at det både finnes flere nettsider med både lyder og gjenkjennelsestegn på fuglene. Nå kan du til og med kommunisere med fuglene, takket være appen. Dette gjør du ved å sette på høyttaleren din på telefonen. Faktisk vil noen av artene også nærme seg deg, for å se om du er en ekte fugl.

Hannene som synger

Hvis du ikke visste det allerede fra før, så er det hannene som synger. Dette gjør de for å tiltrekke seg hunner, men også for å forsvare territoriet sitt. Sagt på en annen måte, så synger hannene for å imponere hunnene og for å holde konkurrenter på avstand.

This entry was posted on Monday, October 24th, 2016 at and is filed under Blogg. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.